KSÜ GÖKSUN MYO 2012-2013 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KSÜ GÖKSUN MESLEK YÜKSEK OKULU

2012-2013 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni, Göksun Kaymakamı Ali Hamza PEHLİVAN, Garnizon Komutanı Jandarma Üst Teğmen Abdullah YAYLAMIŞ, Göksun Belediye Başkanı Yrd. Doc. Ramazan HURÇ, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cemal TUNCER, Rektör Yrd. Prof. Dr. Sinan BAŞ, Rektör Yrd. Prof. Dr. Uğur YILDIRIM, Üniversite senato üyeleri, Göksun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet GÜRBÜZ, İlçe Emniyet Müdürü Ali UZUN, Belde Belediye Başkanları,  İlçe Milli Eğitim Müdürü V. Sait ŞAHİN, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut KIRAÇ, Göksun Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Göksun İlçesi kanaat Önderleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreni, Atatürk büstüne çelenk koyulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı

Törenin açılış konuşmasında, Meslek Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mehmet GÜRBÜZ göreve geldiği günden bu yana gerek K.S.Ü yönetiminin gerekse Göksun eşrafının verdiği destekler için teşekkürlerini sunarak, bugüne kadar geçen sürede Göksun MYO’nun kat ettiği gelişmeleri vurguladı. Konuşmanın tam metni için tıklayınız

Törende, Göksun Kaymakamı Ali Hamza PEHLİVAN; Bir yerleşim biriminde akademik eğitim sunan üniversite, fakülte veya yüksek okulun bulunması bu bağlamda Göksun ilçemizde Meslek Yüksek Okulunun kurulmuş olması da bu bağlamda önemli bir artı değerdir.Ve memnuniyetle görüyoruz ki okul ilçeyle pek çok alanda entegre olmuş durumdadır. Göksun bugün itibariyle 11 ayrı bölümle hizmet sunan Göksun Meslek Yüksek okulunun kuruluş kararının alınmasından bu kampüse yerleşmesine, bugünkü noktaya gelmesine süreci boyunca katkı sağlamış olan bütün kişi ve kurumlara huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum diyerek sözlerine başladı.

Göksun Belediye Başkanı Yrd. Doç.Dr. Ramazan HURÇ, sosyal yönden ilçede yüksekokulumuzun var olmasının nedenli önemli olduğuna ve Göksun halkına verdiği hizmetlerin önemine değinerek Yüksek öğrenimin daha güçlendirilmesini vurgulamışlardır.

Rektör Vekili Prof. Dr. Cemal TUNCER konuşmasında, Meslek Yüksekokulun kuruluş gününden bugüne kadar geçen sürede kavuştuğu fiziki olanaklara ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin kalitesine değinmiş ve son yıllarda Göksun MYO’nun geldiği noktayı vurgulamıştır.

Akademik açılış dersinde, Rektör Yrd. Prof. Dr. Uğur YILDIRIM ; Güncel bir konu olan “Yeni Büyükşehir Belediye Yapılanması” başlıklı konuşmasında, yerel yönetim modeli Büyük şehirciliğin ne olduğunu yasal olarak sınırlarına değinerek bir sonraki yerel seçimlerde büyükşehir olarak girecek olan Kahramanmaraş iline etkilerine değinmiştir. Gerek konun güncelliği gerekse de aktif olarak yaşamımızı etkileyeceğinden ders büyük ilgi görmüştür.

Açılış Dersinden sonra, Göksun MYO’da yeni hizmete giren Prof. Dr. Mehmet SAĞLAM kütüphanesinin ve Göksun Esnaflarının destekleriyle oluşturulan yeni bir bilgisayar laboratuvarı ve K.S.Ü yönetiminin gönderdiği yeni bir bilgisayar laboratuvarının açılış töreni gerçekleştirildi.